Type of glider: DG 800/18m,

Takeoff location:Corowa Rwx Gld (AU / VIC)

Map

Please wait, loading in progress ...

Flight details

Points for the flight 827.16
Distance
Points for the flight 674.33
scoring distance 809.2
Speed 100.6 km/h
Duration 08:02:50
Triangle
Points for the flight 152.83
scoring distance 611.3 km
Speed 74.8 km/h
Duration 08:10:08
Scoring class 18m
Scoring start 00:29:56
Scoring end 08:44:48
Index: 120.0
Club Amsterdamsche C v Zweefvliegen
Date of claim 20.01.2011 12:06:52
state IGC-File: Flight:

Flight path

Please wait, loading in progress ...
Please wait, loading in progress ...

MeetingPoints

  • MeetingPoints are shown for Users with Login only.
    Please log in.

TopMeteo - Weather Charts

Please wait, loading in progress ...

Statistics

Please wait, loading in progress ...
Please wait, loading in progress ...

Comment

Je raad nooit waar de OLC-teller op stond aan het eind van de vlucht: 808 (zonder B natuurlijk), maar heel apart dat de stand toevallig gelijk was aan het typenummer van de kist. De OLC-server zal er wel een ander getalletje van maken, maar als je van getallen houd dan is zo’n standje wel aardig.
Dat het zo goed zou worden, zat nou niet zo direct in de verwachting. Een rondje van 600 of zo had ik gedacht, meer niet. Maar zo zie je, je moet de dag pakken zoals die komt. In het begin ging het nog niet zo hoog, maar er waren leuke cumuls en de meeste deden het wel. Ik had nog een driehoek Mimosa Hay in de rekenaar zitten en dat was voor de richting op het eerste been uitstekend. Langzaam aan ging de basis wat omhoog, alleen in de buurt van de Murrumbidgee ging het wat langzamer, maar de gok om naar een mooie cu aan de overkant te steken werkte goed uit. Apart was dat de basis gelijk een stuk hoger was en de tegenwind ook. Voorbij Mimosa zag het er heerlijk uit dus maar lekker doorzetten en daar kwam 5 meter-country. Vlak bij Temora kwam er ineens allerlei spul langs me heen dwarrelen. Eerst iets wittigs, even later kon ik tumbleweed onderscheiden, daarna een PC. Een PC? Ik kan me voorstellen dat iemand in blinde woede zo’n MS-ding in een Willy Willy gooit om er maar van af te zijn, maar dit geval was een Ventus met PC op zijn staart. Doorgevlogen tot de heuvelrug vlak bij Grenfell. Gezien mijn eerder wat negatieve ervaringen voorbij die heuvelrug, sloeg ik linksaf richting een mooie rij cu’s die gevoed zouden moeten worden door bellen vanuit een groot bos. Maar waar zat het stijgen? Pas op 700 AGL kreeg ik hem te pakken en dat was vrij laag gezien de omstandigheden. Verder richting West Wyallong waar ik de bel van de dag tegenkwam; een strakke van 1700 tot 2700 m in nog geen 4 minuten. Bijna 5 m/s effectief en onderweg de naalden tegen de aanslag en digitaal zo nu en dan de zes in beeld. Doorgezet in de richting van Griffith, niet met het idee de uitdaging daar aan te gaan, maar wel om een richting te hebben en op te lijnen voor de terugrit naar C. En vlak voor de 10 NM cikel rond Griffith hielden de cu’s op en was het richting het westen blauw. Gelukkig stonden er richting het zuiden redelijke cu’s met soms iets wat op straatvorming leek. Zo zat ik dus om tien over half zes boven C op 2300 m; veel te vroeg natuurlijk, dus op naar het zuiden. Alleen daar begon het er al wat minder uit te zien, dus maar weer omgedraaid en naar het noordwesten om alle late avond-wolken af te leuren. Zo hier en daar zat er nog wat muziek in en tot bij Berrigan kon ik op final glide blijven. Omgedraaid en nog een keer hoog over C heen naar het zuidoosten. Voor de CTA van Albury omgedraaid en het laatste OLC/been afgevlogen.
Na een lange onderbreking vanwege het weer, was dit weer een aangenaam dagje werken. Hoewel....., dat werken valt wel mee hoor.

Pilot

- noComment -

OLC-Team

Bitterwasser
LANGE Aviation GmbH
Peter H. Braasch
Alexander Schleicher
DG Flugzeugbau
Bürklin
Cobra Trailer
ILEC
TopMeteo
Siebert
Deutscher Wetterdienst
Clouddancers
WINTER Instruments
FLARM
HPH
Rent a Glider
Jonker Sailplanes
M+D Flugzeugbau
Tost
TQ Avionics
SCHEMPP-HIRTH Flugzeugbau GmbH
Air Avionics
LXNAV
FLIGHT TEAM
Fliegerstrom
Segelflugschule Wasserkuppe
IMI Gliding
binder