Flugzeugtyp: DG 808B/18m,

Startplatz:Corowa Rwx Gld (AU / VIC)

Karte

Bitte warten, wird geladen ...

Flugdetails

Punkte des Fluges 484.38
Wertungsdistanz 571.57 km
Speed 83.48 km/h
Wertungsdauer 06:50:47
Wertungsklasse 18m
Wertungsanfang 01:09:56
Wertungsende 08:02:32
Index: 118,0
Club Amsterdamsche C v Zweefvliegen
Tag der Meldung 29.11.2017 09:10:03
Status IGC-Datei: Flug:

Flugweg

Bitte warten, wird geladen ...

MeetingPoints

  • Die MeetingPoints werden nur Nutzern mit Login angezeigt.
    Bitte melde dich an.

TopMeteo - Wetterkarten

Bitte warten, wird geladen ...

Statistik

Bitte warten, wird geladen ...

Kommentar

Vandaag een mevrouw de nek omgedraaid; ik was het zat.
Vandaag een beperkt speelveld volgens de verwachting; aan twee kanten buienkansen. Maar een 600 K driehoekje moest kunnen. Dienstopdracht: Ranking Springs – Temora.
Deze keer als eerste gestart, er stonden al wat wolkjes, dus het moest kunnen. Alleen de meeste wolkjes deden het niet; ze stonden boven de inversie en de aanvoer was blijkbaar afgesneden. De eerste uren was het dus langzaam spartelen. Pas net noord van Narrandera een eerste goede bel naar 2400. Daarna kon het tempo wat opgevoerd worden en kon Ranking Springs met gemak gerond worden. Op naar Temora; ook zonder problemen gerond.
Voorbij Temora lag er een enorm groot blauw gat; na nog een paar wolken geprobeerd te hebben – eentje werkte – daarom maar drastisch naar rechts gestuurd om onder de wolken te blijven. Vanaf de Murrumbidgee moest er toch bijna 50 km gegleden worden om weer een wolk te kunnen pakken, maar vanaf de 3200 m die ik daar had, was dat geen probleem. Pas voorbij Booree Creek was er weer wat te verhapstukken. Daarna was het makkelijk naar Corowa waar overigens nog een stel mooie wolken stonden die uitnodigden om de 600 K nog wat te verlengen. Richting Tocumwal zag er het mooist uit. Na op Final Glide omgedraaid te zijn kwam ik nog een mooie bel tegen die mij om half 7 nog op 2900 m bracht. Hiermee zat ik ruim 1000 m boven final glide dus kon er nog doorgevlogen worden tot voorbij Rutherglen.
Spannend was nog wel of er nog voldoende beentjes waren om de teller nog verder op te schroeven. Dankzij het feit dat er op lagere hoogte weinig meters werden verloren, lukte het om de teller op precies 700 te krijgen. De OLC-computer deed er nog 1620 meter bij.
Wat die mevrouw betreft: bij een van de laatste updates van de LX is er een nieuwe functie geactiveerd. Een mevrouw verteld tijdens het cirkelen wat de klimsnelheid is. Ze was alleen niet altijd goed te verstaan en zo nu en dan zat ze er duidelijk een meter naast. Daarom maar de nek omgedraaid.

Pilot

- Kein Kommentar -

OLC-Team

Segelflugschule Wasserkuppe
Peter H. Braasch
Bürklin
M+D Flugzeugbau
Bitterwasser
ILEC
WINTER Instruments
aerokurier
IMI Gliding
Tost
Baudisch Design
Cobra Trailer
Deutscher Wetterdienst
FLARM
Siebert
Jonker Sailplanes
FLIGHT TEAM
binder
TopMeteo
TQ Avionics
Fliegerstrom
SCHEMPP-HIRTH Flugzeugbau GmbH
Alexander Schleicher
LANGE Aviation GmbH
Milvus
Clouddancers
DG Flugzeugbau
Rent a Glider
navITer
Air Avionics
LXNAV
HPH