Type of glider: DG 808B/18m,

Takeoff location: Corowa Rwx Gld (AU / VIC)

Map

Please wait, loading in progress ...

Flight details

Points for the flight 939.54
Distance
Points for the flight 779.62
scoring distance 920.0
Speed 102.5 km/h
Duration 08:58:21
Triangle
Points for the flight 159.92
scoring distance 629.0 km
Speed 69.3 km/h
Duration 09:04:22
Scoring class 18m
Scoring start 23:56:06
Scoring end 09:03:16
Index: 118.0
Club Amsterdamsche C v Zweefvliegen
Date of claim 04.01.2019 10:18:51
state IGC-File: Flight:

Flight path

Please wait, loading in progress ...
Please wait, loading in progress ...

MeetingPoints

  • MeetingPoints are shown for Users with Login only.
    Please log in.

TopMeteo - Weather Charts

Please wait, loading in progress ...

Statistics

Please wait, loading in progress ...
Please wait, loading in progress ...

Comment

Als….Maar…..
Wil je het 1000 km diploma uitgereikt krijgen dan moet je een vlucht maken van 1000 km, maar wel via een paar van tevoren vastgelegde punten. Die punten declareer je in de vluchtcomputer, bij mij de LX8000 en de backup, Oudie.
Vandaag was het de dag om dat maar eens te gaan proberen. De eerste twee benen liepen via Hilston en Maude Bridge. Starttijd kwart voor elf; niet te vroeg, want dan werkt het nog niet en niet te laat, want dan verlies je afstand. Later starten heeft ook problemen voor het arme motertje; vandaag gestart toen het al zeker zevenendertig graden was en tijdens de klim moest ik twee keer drosselen om de koelwatertemperatuur binnen de perken te houden.
Op 1000 m over de startlijn richting Hilston. De eerste thermiek was niet bijster sterk en ging natuurlijk nog niet zo hoog, maar wat erger was, de wind, ruim 30 kmh en niet mee. De terugzetten tijdens het thermieken was dramatisch. In de buurt van Urana begonnen de eerste cumultjes op te ploppen; niet dat er stijgen onder te vinden was, maar dat kwam later wel. Hoewel de meeste wolken deden het niet of ik kon het er niet vinden. Toch kwam er zo nu en dan een kneiter van een bel zoals vlak voor en vlak na het ronden van Hilston. Eenmaal meer dan 5 geïntegreerd, maar gemiddeld te weinig. Helemaal op het stuk van Hilston naar Maude Bridge. Halverwege hielden de wolken ermee op en in het blauw was er (bijna) niks te vinden; in ieder geval duurde het vaak lang voor er weer actie was; een maal 50 km niks. In de buurt van Maude Bridge begonnen er weer verspreid wat cumulus te staan en zo nu en dan zat er nog stijgen onder ook. Maude Bridge gerond; de brug was duidelijk te zien en de weir vlak erbij ook. Het was wel nodig om ruim van de track af te wijken om de wolken te kunnen uitproberen. Tot in de buurt van Corowa hield ik mij aan de opdracht, want je weet nooit of het ondanks de tegenslag op het eerste been misschien toch mogelijk is om de opdracht af te maken. Van Rennie had ik gepland om terug te steken naar Booroorban om daarmee de opdracht af te maken, maar eenmaal in gebied tussen Rennie en Booroorban was het duidelijk dat het daar niet goed genoeg was, dus besloten om van Rennie onder de wolken richting Narrandera te steken. Er zaten nog een paar sterke bellen onder de wolken, maar het spreidde uit en helemaal naar Narrandera zat er niet meer in.
Om zeven uur nog een late avondbel van anderhalve meter, water was er al uit, tot 3200 m en daarmee uitgegleden naar Wangaratta. Gezien de (sterke) wind ruim boven Final Glide omgedraaid, maar ik verloor weinig dus kon er nog iets voorbij het veld worden doorgevlogen. Leuk eindresultaat, maar als ik eerder besloten had de opdracht de opdracht te laten en ik had mij niet in het blauw gewaagd, dan had er zeker meer ingezeten, maar dan was het met het diploma ook niks geworden. Moeilijke keuzes in de zweefvliegerij, soms.


Pilot

- noComment -

OLC-Team

Fliegerstrom
Bürklin
Peter H. Braasch
M+D Flugzeugbau
Tost
Deutscher Wetterdienst
binder
TQ Avionics
Siebert
LXNAV
SCHEMPP-HIRTH Flugzeugbau GmbH
HPH
DG Flugzeugbau
Bitterwasser
WINTER Instruments
TopMeteo
Rent a Glider
ILEC
Cobra Trailer
Alexander Schleicher
Air Avionics
Segelflugschule Wasserkuppe
LANGE Aviation GmbH
Clouddancers
FLIGHT TEAM
Jonker Sailplanes
IMI Gliding